گزارش مرکز آمار ایران در خردادماه نشان میدهد تورم از قله نقطهای خود برگشته است. روز گذشته مرکز آمار ایران گزارش شاخص بهای مصرفکننده مربوط به ماه سوم سالجاری را منتشر کرد.
براساس اعلام مرکز آمار ایران، شاخص کل قیمت تولیدکننده در چهار فصل منتهی به فصل زمستان سال ١٣٩٧ نسبت به دوره مشابه سال قبل (میانگین تورم تولیدکننده) معادل ٤٧.٥ درصد بوده است.
بررسی گروههای شاخص بهای مصرفکننده نشان میدهد که علائم کاهشی در نرخ تورم مشاهده میشود. یکی از این علائم کاهش نرخ تورم خوراکیها در اردیبهشت است که بهنظر میرسد این روند در ماههای آتی نیز تداوم داشته باشد، این موضوع با توجه به افزایش بارشها طی یک سال اخیر و افزایش عرضه محصولات خوراکی میتواند تا نیمه نخست تداوم یابد.
مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بینالمللی پول با پیشبینی تورم۴۰ درصد برای ایران در سال جاری، اعلام کرد: با حذف شکاف موجود بین نرخ دولتی و نرخ آزاد ارز در ایران تورم کنترل میشود.
تصویب اجرای عملیات بازار باز توسط شورای پول و اعتبار بانک مرکزی گزینهای است که این نهاد تنظیمگر برای کنترل تورم مطرح کرده است؛ در این باره یک اقتصاددان با تاکید بر مؤثر بودن عملیات بازار باز برای کنترل تورم؛ نسبت به تورمزا بودن اجرای این گزینه در کشورهایی که نظام اداری شلختهای دارند هم هشدار داده است.
یک اقتصاددان با بیان اینکه برای جبران بخشی از کاهش درآمدهای نفتی، ارواق با نقش فعال بانک مرکزی منتشر شود، گفت: راهک کاهش تورم کنترل نقدینگی است و نه پایه پولی.
یک کارشناس اقتصادی از مرکز آمار خواست ارقام گرانی را نیز در کنار عدد و رقم تورم اعلام کند تا مردم احساس قرابت بیشتری با آمار اعلام شده داشته باشند و سیاست گذاریها نیز صحیحتر شود.
رئیس مرکز آمار و کارشناسان اقتصادی تاکید دارند که آمار تورم نشان دهنده تغییرات قیمت مجموعهای از کالاها بطور میانگین است و میزان گرانی کالا را نشان نمیدهد.